Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται...

Όταν αδυνατείς να υπερασπίσεις την αξιοπρέπεια σου, στο εξωτερικό και δείχνεις ανήμπορος να υψώσεις το ανάστημα σου, τότε γίνεσαι μάρτυρας κάτι τέτοιων φαιδρών δηλώσεων:

«Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα»

Τάδε έφη, ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού κόμματος της Δανίας(DF). Ο εν λόγω κύριος θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα χρεοκοπήσει (δηλαδή είναι βέβαιο ότι οι Δανοί φορολογούμενοι θα χάσουν τα λεφτά τους που πηγαίνουν σε δάνεια προς την Ελλάδα), και θεωρεί θεμιτό, οι συμφωνίες για την στήριξη της Ελλάδας να συνοδεύονται από κάποιες λιγότερο... ορθόδοξες παραμέτρους, όσον αφορά την διασφάλιση των χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογούμενων! Έτσι απλά και ωραία, διατύπωσε την πρόταση, αφού η Ελλάδα θέλει άμεσα λεφτά, και αφού δεν θα μπορέσει ποτέ να τα ξεπληρώσει, να αρχίσει να βγάζει στο σφυρί την εδαφική της περιουσία!

Το ποιόν του κυρίου καλύτερα ας μείνει ασχολίαστο... Ακροδεξιός ευρωσκεπτικιστής, που έχει πάει και ένα βήμα παραπέρα! Διοργάνωσε εκδήλωση, το 2007, για τα... γενέθλια του Χίτλερ, και πάνω στο τσακίρ κέφι άρχισε να τραγουδά ναζιστικά εμβατήρια! Το θέμα μας παρολαυτά δεν είναι αυτό καθ' αυτό το ποιόν του κάθε κομπάρσου που παλεύει να φανεί λίγο πιο φιλολαϊκός από τους υπόλοιπους, στις συντηρητικές κοινωνίες της Βόρειας Ευρώπης. Το θέμα μας είναι αφενός μεν, εμείς μέσω των εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή (συγκεκριμένα) τι κάνουμε για αυτό, αφετέρου δε πως η διαφαινόμενη ανάγκη της Ελλάδας για χρήματα την έχει καταστήσει έρμαιο στα χέρια του κάθε ακραίου λαϊκιστή που νιώθει άνετος να διεκδικεί ελαφρά τη καρδία, κομμάτια της ελληνικής επικράτειας.

Για να περάσουμε στην ουσία του θέματος. Η δήλωση μάλλον μόνο γέλιο προκάλεσε σε όποιον έχει την υποτυπώδη σοβαρότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεν πρόκειται καμιά Δανία να πάρει ως ενέχυρο κάνενα ελληνικό νησί.Δεν αρκεί η δήλωση ενός ημίτρελου Δανού νεοναζί, για να χάσουμε κανένα νησί. Συνομωσιολογίες και εθνικιστικά παραληρήματα δεν μας χρειάζονται την δεδομένη χρονική στιγμή.

Όπως προείπα αλλού πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας.

Άντε βρέθηκε ένας ηλίθιος που "αστειεύτηκε" για την ελληνική κυριαρχία εντός των συνόρων μας. Το επίσημο κράτος τι έκανε γι'αυτό; Οι Ευρωβουλευτές μας πως αντέδρασαν; Έγινε καμιά καταγγελία από κανέναν ώστε τέτοιου είδους δηλώσεις στο παρελθόν να αποφεύγονται, και να γίνει ξεκάθαρο στους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν παίζει με τα κυριαρχικά της δικαιώματα ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους "αστεία" στο μέλλον; Δεν νομίζω...
Απάθεια, απάθεια, απάθεια!  Αναπάντητη, επίσημα, παρέμεινε η πρόκληση και αναπάντητες θα μείνουν και οι μελλοντικές προκλήσεις γιατί πολύ απλά η ελληνική κυβέρνηση έχει σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθεί, από την... αμφισβήτηση της κυριαρχίας της στην Ελλάδα. Το ίδιο και οι εκπρόσωποι μας στην Ευρωβουλή, τους οποίους μάλλον τους εκλέγουμε και τους πληρώνουμε για να... αδιαφορούν και να απαξιούν! Ακόμα και η υπερευαίσθητη σε εθνικά θέματα, ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. τήρησε σιγή ιχθύος! Πως να πράξει διαφορετικά άλλωστε, αφού ο Μέσερμιντ ανήκει στην ίδια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα με αυτή του ΛΑ.Ο.Σ. και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης στο παρελθόν έχει συναντηθεί και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μέσερμιντ.

Κύριε Καρατζαφέρη (εσύ ο μεγάλος πατριώτης) θα μεταβιβάσεις τους ελληνικούς προβληματισμούς στο... φιλαράκι σου από την Δανία;;; Δεν νομίζω.! Γι'αυτό θα το κάνουμε εμείς οι ίδιοι:
morten.messerschmidt@europarl.europa.eu
morten.messerschmidt@ft.d

Είναι αυτό που λέμε... άμεση εκπροσώπηση!


Υ.Γ. εγώ δεν θα αναρτήσω την φωτογραφία με τον Μέσερμιντ να σηκώνει την σημαία της Δανίας στην Ύδρα (αν δεν κάνω λάθος), γιατί παραείναι λαϊκιστική για τα γούστα μου, και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Αν είναι ένα νησί να κερδίζεται απλά με μία φωτογραφία, τότε όλα τα νησιά του κόσμου θα άνηκαν σε όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου