Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ vs Αντιεξουσιαστές

Πέρασαν καμιά δεκαριά μέρες από το διήμερο... εορταστικών εκδηλώσεων της 19-20/10, στο οποίο πέρα από το κλασικό σκηνικό που βλέπουμε σε κάθε μεγάλη πορεία που γίνεται στην Αθήνα, είδαμε και κάτι που καιρό είχαμε να δούμε... Δύο φαινομενικά αντίπαλα στρατόπεδα διαδηλωτών να επιδίδονται σε πράξεις... έκδηλης αγάπης με φόντο την ελληνική βουλή και τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις λίγο πιο πίσω.
Το ΠΑΜΕ, που συνήθως πραγματοποιεί την πορεία του και φεύγει πρωτού έρθουν τα υπόλοιπα μπλοκ μπροστά από την Βουλή, αυτήν την φορά αποφάσισε να παραμείνει. Τα αποτελέσματα αυτής τους της πράξης μυρίζουν... εμφύλιο!



Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών της άκρας αριστεράς (όχι κ. Παπαρήγα δεν ήταν ούτε ακροδεξιοί ούτε Χρυσαυγίτες) βρήκε ανθρώπινο εμπόδιο στην ομαλή διεξαγωγή της υποχρέωσης του (δηλαδή στο να διαλύσει ακόμα μία πορεία), και πολύ απλά έδρασε όπως συνηθίζει. Με ξύλο, πέτρες και μολότοφ. Από την άλλη το ΠΑΜΕ έχοντας περιφρούρηση όπως είθισται (που αποτελεί και την κύρια αιτία της μαζικότητας του) αντέδρασε και εκτυλίχθηκαν οι σκηνές απείρου κάλους που εν τέλει είδαμε.
Από την μία οι κρανοφόροι της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και από την άλλη οι πασίγνωστοι άγνωστοι των αντιεξουσιαστών, δώσανε την μάχη της κυριαρχίας στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. Τα ΜΑΤ δεν παρενέβησαν (χαζοί είναι;;;) και το ξύλο και οι κοτρόνες πήγαν σύννεφο.

Πολλοί οι τραυματίες. Πεδίο μάχης το Σύνταγμα για πολύ ώρα. Μέχρι που η Αστυνομία αποφάσισε να διαλύσει την κόντρα και να χωρίσει τα δύο στρατόπεδα. Αργά το απόγευμα το ΠΑΜΕ αποχώρησε και διεξήχθησαν τα ομαλά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.
Το επόμενο βράδυ, πασίγνωστοι άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν γραφεία του ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά ήτανε μια είδηση που πέρασε στα ψιλά!

Η γραμματέας του ΚΚΕ αηδιασμένη από την τόση μαζεμένη προβοκάτσια, κατηγόρησε συγκεκριμένα ΜΜΕ για υποκίνηση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, μιλώντας για σχεδιασμένο χτύπημα από την προηγούμενη ακόμα ημέρα. Παρόλαυτα στις κατηγορίες της ξέχασε να αναφέρει το indymedia στο οποίο έφαγε τόσο κράξιμο το ΚΚΕ που ακόμα κι ένας άσχετος θα καταλάβαινε με ποιο στρατόπεδο τάσσεται. Σε όλη την διάρκεια της πορείας και των επεισοδίων οι χρήστες του indymedia παρακινούσαν τους δικούς τους διαδηλωτές να... σπάσουν στο ξύλο τα μέλη του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, στολίζοντας τους με διάφορα κοσμητικά επίθετα του τύπου: απολιθώματα του Στάλιν, ΚΝΑΤ κ.α.
Το αγαπημένο μου;;; "ΚΚΕ, το κόμμα σου χαφιέ"!!!!
Παρόλαυτα η κ. Παπαρήγα προφανώς δεν το θεώρησε άξιο μνείας και συνέχισε να κατηγορεί το ΣΚΑΙ, τον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο ως κύριους υποκινητές της επίθεσης εναντίον του μπλοκ του ΠΑΜΕ. Επίσης έδωσε την υπόσχεση ότι καμιά επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη! Περιμένουμε κυρία Παπαρηγα τόσο την επίσημη όσο και την ανεπίσημη απάντηση σας σε αυτά:
http://webwar4.org/index.php/topic,19933.0.html

Πάντως η δήλωση της που λέει ότι "ένας ιδεολόγος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και εκεί στο Περισσό, παρά το γεγονός ότι η ιδεολογία τους για εμένα είναι αρκετά ξεπερασμένη και ουτοπική, είναι περισσότερο ιδεολόγοι από πολλούς άλλους κομματικούς σχεδιασμούς. Αυτό τους το αναγνωρίζω αν και διαφωνώ μαζί τους ριζικά.

Η δική μου άποψη για όλο αυτό;;;;

Αυτό που βλέπω είναι ότι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η αντίδραση για κάποιον ο οποίος δεν θέλει να εισέλθει σε κομματική ή ιδεολογική γραμμή, και απλά θέλει να ακουστεί η φωνή του και να συμμετέχει σε κάποια πορεία. Για κάποιον ο οποίος έχει σιχαθεί αυτά που βλέπει και θέλει να αντιδράσει άνευ χρωμάτων, η αντίδραση βρίσκει διάφορα εμπόδια τα οποία με τον καιρό δείχνουν να αυξάνονται. Ο απλός Έλληνας, που πλέον δεν είναι δικομματιστής, θα αργήσει να σηκωθεί από τον καναπέ του γιατί ενώ είχε αποφασίσει να το κάνει το καλοκαίρι με τους "αγανακτισμένους" αδιαφορώντας για τις ορδές αντιεξουσιαστων που εφορμούσαν σε πορείες και τις διέλυαν, τώρα πλέον θα το ξανασκεφτεί γιατί πολύ απλά στις επόμενες πορείες πέρα από τα επεισόδια που θα προκαλούνται από την κύρια πηγή επεισοδίων, θα υπάρχουν και επεισόδια ανάμεσα στους κόκκινους και τους μαυροκόκκινους διαδηλωτές. Με λίγα λόγια, αν θες να διαδηλώσεις, ένα ανοιγμένο κεφάλι είτε από γκλομπ είτε από μάρμαρο θα σε συντροφεύει για καιρό, για να σου θυμίζει τι ωραίες που είναι οι πορείες στην Ελλάδα και πόσο σεβόμαστε Έλληνες το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου