Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ε όχι και τσίτσιδος!!!

Τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, στα γειτονικά και πολυαγαπήμενα Σκόπια (χειροκρότημα...) έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Μας δείχνουν μια πλευρά τους που όλοι οι άμουσοι νοτιοευρωπαίοι αγνοούσαμε, αρνούμενοι να σεβαστούμε την πολιτιστική τους ταυτότητα αλλά και τη συνέχεια την ιστορία τους, που χάνεται στα βάθη των αιώνων της Μέσης Γης.
Ως άξιος απόγονος, λοιπόν, των Ούρουκ Χάι, το πρώτο σχέδιο τους ήταν να φτιάξουν έναν τεράστιο τρίποδα, σε έναν λόφο έξω από τα Σκόπια, και πάνω του να κοτσάρουν το αναγεννημένο αρχαιομακεδονικό μάτι του Σάρουμαν, που σαν ακοίμητος φρουρός, μέρα και νύχτα, θα φυλούσε τον εκλεκτό λαό του Θεού Ρα και της Κάλι των Ινδουιστών.
Το σχέδιο απέτυχε, διότι δεν μπόρεσαν να βρουν τα κατάλληλα ελατήρια για να κάνουν το μάτι να γυρίζει πέρα δώθε και να κατοπτεύει όλη την επικράτεια. Φήμες λένε ότι την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε, γύρισε μία φορά προς την Αλβανία και έμεινε καρφωμένο εκεί. Ο Γκρουέφσκι θίχτηκε, έβαλε να παλουκώσουν τους τεχνίτες, έκοψε και το κεφάλι του αρχιτέκτονα, και το έργο το έκαναν δώρο σε κάτι UCKάδες στα βόρεια της χώρας, για να τους καλοπιάσουν.


Η αποτυχία είναι κάτι δεδομένο για έναν επιτυχημένο εθνικιστή, όπως ο Νίκολα, αρκεί να μην το καταβάλλει. Και δεν το κατέβαλλε. Την άλλη κιόλας ημέρα προσέλαβε τον πρώτο ξάδερφο του ακέφαλου, πλέον, προηγούμενου αρχιτέκτονα, και τον διέταξε να φιλοτεχνήσει την disneyland αλλά αντι για την Χιονάτη και τον Πλούτο, να παρελαύνουν αρχαιοελληνικοί ήρωες κόμιξ. Έτσι είδαμε να αναγεννιέται η 11αδα του Ολύμπου που πήρε το Euro το 430 π.χ. μαζί με τον προπονητή (ΔΙΑ), ο Φίλιππος ο Β' και η Ολυμπιάδα. Κάποια στιγμή λέγεται ότι θέλανε να χτίσουν και την αρχαία Ατλαντίδα έξω από το Μπίτολα, αφού ισχυροζόντουσαν ότι αναδείθηκε ένα βράδυ από τις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, αλλά το έργο ματαιώθηκε αφού δεν υπήρχαν επαρκείς ιστορικές αναφορές που να αποδεικνύουν ότι οι Αρχάιοι Ατλαντιδιανοί (!!!) ήταν Μακεδόνες, και ο Νικόλα δε θέλει να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια. Αυτό το ξέρουμε  και του το αναγνωρίζουμε όλοι. Άλλες φήμες θέλουν το Νικόλα να δώρισε την πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαιάς Ατλαντίδας στον φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ, και εντέλει αυτή αναδύθηκε από μια λίμνη-γούβα έξω από την Κιουτάχεια. Το ανάλογο ιστορικο-πολιτιστικό πάρκο άρχισε ήδη να χτίζεται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.




Έτσι λοιπόν ο μεγαλόψυχος άρχοντας, που η μάνα του μικρό τον έδερνε επειδή πήγαινε και της έκλεβε τη φωτιά από το καντήλι κι έβαζε τις καρακάξες να του επιτίθενται, κάθισε και σκέφτηκε πολύ σοβαρά, για το επόμενο αριστούργημα που θα κοσμούσε το βασίλειο του. Έκοψε κι ένα κονδύλι της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, που όλοι ξέρουμε ότι περίσσευε από τους κατοίκους της FYROM, αφού έχουν όλα όσα χρειάζεται κανείς για να ζήσει άνετα στην Ευρώπη (και κυρίως Ιστορία), και έσπαγε το κεφάλι του μέρα και νύχτα, πρωί και βράδυ, καθημερινή και αργία, για να ανακαλύψει το επόμενο βήμα που θα έφερνε αυτόν και το λαό του πιο κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά. Και το βρήκε. Ο Προμηθέας!!!



Ο Προμηθέας αλλά όχι έτσι ξέμπαρκος.... Ο Προμηθέας με μία random Νίκη της Σαμοθράκης πάνω από το κεφάλι του! Όχι την ακέφαλη που πλασάρουμε εμείς για ιστορία και κοροϊδεύουμε τον κόσμο, αλλά μία ολόκληρη. Οι ισχυρισμοί που λένε ότι τα άλογα που βρίσκονται ανάμεσα στην Νίκη και στον Προμηθέα, αποτελούν παραπομπή και ένδειξη σεβασμού στο Βασίλειο των Ζώων, από το οποίο όντως κατάγεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του, θεωρούνται κακεντρέχειες και τεχνάσματα σκοτεινών σιωνιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Έτσι διέταξε να αρχίσει να φτιάχνεται το αριστούργημα, ενώ εκείνος προετοίμαζε και τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου, για την ανακατάληψη του Μουσείου του Λούβρου από τους Φράγκους τους Καρλομάγνου Ολάντ με σύνθημα το "Bring Them Bank". Δικής του έμπνευσης φυσικά και αυτό.


Όλα πήγαιναν κατ'ευχήν! Οι 12 Σκοπιανοί πεζοναύτες διαβεβαίωναν τον Νικόλα ότι είναι λίγοι αλλά είναι καλοί, τα 4 μαχητικά F-16 που έχει στη διάθεση της η FYROM ήδη ζεσταίνανε τις μηχανές τους, και τα 9 τους τανκς είχαν γυαλιστεί, γεμιστεί με βλήματα (όχι τους υπηκόους...τα άλλα!) και τοποθετηθεί τοιουτοτρόπως ώστε να δώσουν ένα γερό πλήγμα στον Γάλλο εχθρό. Κι ενώ είχε το δάχτυλο του πάνω από το κόκκινο κουμπί που θα σήμαινε τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο, χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του. Τα νέα που κατ έφταναν από το αρχαιολογικό πάρκο έκαναν τα το χέρι του να τρέμει! Ο Γκρουέφκσι έριξε μία ματιά στο κομμένο κεφάλι του προηγούμενου αρχιτέκτονα, και με τρεμάμενη φωνή ψέλλισε: "Τί;;;; Είναι γυμνός;;;"


Το χαμένο που είχε προσλάβει για να φιλοτεχνήσει τον Προμηθέα, έκανε κάτι το ανήκουστο... Ιστορική έρευνα! Και έτσι έφτιαξε τον Προμηθέα όπως τον παρουσίαζαν τα ιστορικά/μυθολογικά κείμενα! ΓΥΜΝΟ! Έξαφνα όλη η κοινή γνώμη έμεινε αποσβολωμένη να κοιτάει το αποτρόπαιο θέαμα των αχαμνών ενός αγάλματος να κοσμούν το πιο πολυσύχναστο μέρος της πρωτεύουσας. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις των Σκοπιανών απλών πολιτών που το sofon-to-safes.blogspot.com εξασφάλισε κατ'αποκλειστικότητα:


Μαρία,22 ετών, φοιτήτρια, κάτοικος Σκοπίων: "Στην αρχή δεν το πίστευα. Είχα ακούσει φήμες για το πως είναι το αντρικό μόριο, αλλά δεν το φανταζόμουν έτσι!"

Αλεξάνταρ, 37 ετών, εργάτης, κάτοικος Σκοπίων: "Ρε μάγκες, αυτός είναι τσίτσιδος! Είπαμε ρε πρόεδρε, να γίνουμε λαός με πολιτιστική κληρονομιά αλλά μην τα πετάξουμε κι όλα στη φόρα πια..."


Τίτο, 59 ετών αγρότης, κάτοικος Πρίζρεν: "Αν είναι να γυρνάμε ξεβράκωτοι στους δρόμους, εγώ δε θέλω να είμαι Μακεδόνας. Τουλάχιστον σαν Γιουγκοσλάβοι ρίχναμε και κάτι πάνω μας όταν έπιαναν τα κρύα! Πως θα τρέχω μωρέ εγώ στα χωράφια με τα παπάρια να κρέμονται; Κι αν με δαγκώσει κανένα φίδι, τι θα κάνω; Θα πάω στον πρόεδρο να μου ρουφήξει το δηλητήριο;"


Τράϊκο, 14 ετών μαθητής, κάτοικος Μπίτολα: "Δικέ μου, αυτοί οι αρχαίοι ξέρανε πως να ρίχνουν τα γκομενάκια"


Γκιόργκι, 72 ετών, κληρικός, κάτοικος Γευγελής:" Θα πέσει φωτιά να μας κάψει τέκνο μου! Φωτιά! Είχαμε τους κομμουνιστάς παλιά που ήτο άθεοι, και τώρα έχουμε ετούτους δα τους τσίτσιδους! Αίσχος...."


Αρμάντο, 26 ετών, μαχητής του UCK, κάτοικος ενώ πολύ μικρούς χωριού στα σύνορα με την Αλβανία: "Πετάνει Γκρουέφσκι! Εντό Μεγκάλη Αλμπανία! Εγκώ Μακεντόνιαν όκι εζί. Εγκο ντύνω αγκάλματα που κλέβω!"

Ντιμίτρι, 29 ετών, στρατιωτικός, κάτοικος Σκοπίων: "Ουγκ..."

Ο λαοφιλής ηγέτης τα έχασε. Βέβαιος ότι ελληνικός δάχτυλος βρισκόταν πίσω από την άνανδρη αυτή δολιοφθορά, απέστειλε διάβημα στο ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορόντας τους Έλληνες ιστορικούς και αρχαιολόγους ότι ξεβράκωσαν μεταγενέστερα τα αρχαία αγάλματα, που βρήκαν. Το διάβημα αναφέρει επίσης ότι οι πραγματικοί αρχαίοι Μακεδόνες φορούσαν πολλά ρούχα γιατί δε γίνεται να είναι προκλητικοί και να αντιτίθενται στα ήθη της Ορθοδοξης εκκλησίας που ιδρύθηκε κάποιους αιώνες μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, τονίζοντας ιδιαίτερα τις μαντικές τους ικανότητες.


Κι ενώ το πεντάγωνο των Σκοπίων συνεδρίαζε μερόνυχτα ολόκληρα, για το πως θα σώσουν την παρτίδα, ακούστηκε μία φωνή από το βάθος της αίθουσας! "Να το ντύσουμε...."
Η ιδέα άρεσε στον Νικόλα, και την άλλη κιόλας μέρα διέταξε να κόψουν το πουλί του αρχιτέκτονα που φιλοτέχνησε τον Γυμνό Προμηθέα, και να το δώσουν στις κατσίκες. Διόρισε άλλον αυτήν τη φορά τον οποίο αργότερα μάθαμε ότι επίσης αποκεφάλισε για να μην πέσει στα χέρια κατασκόπων ή αλλοφύλων. Ο τελευτάιος λοιπόν αρχιτέκτων, έφτιαξε ένα Τίποτα να καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα του Προμηθέα και παρέδωσε το έργο στην κυβέρνηση.


Η κοινή γνώμη ηρέμησε, ο Νικόλα ακύρωσε τον πόλεμο με τη Γαλλία προφασιζόμενος ασθένεια και τα σχέδια για την φιλοτέχνηση αγάλματος της Αφροδίτης στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ματαιώθηκαν.



Όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Οι σκοπιανοί μέσα στο αρχαιοελληνικό τους παραλλήρημα όντως έφτιαξαν έναν γυμνό Προμηθέα τον οποίο αργότερα έντυσαν, λόγω των αντιδράσεων της κοινής γνώμης και φεμινιστικών οργανώσεων.
Και αναρρωτιέμαι εγώ τώρα.... Που πάς βρε Νικόλα;;;; Τι μου τους θες τους αρχαιοελληνισμούς όταν δεν έχεις δώσει στους υπηκόους σου την ανάλογη Παιδεία, για να μπορούν να ξεχωρίσουν την τσόντα από την τέχνη;;;
Όχι τίποτα άλλο, θα πετύχεις σε καμιά επόμενη ζωή τον Μέγα Αλέξανδρο να περιφέρεται τσίτσιδος και θα αρχίσεις να τον κράζεις, τον ηγέτη! Αν μπορέσεις να συνεννοηθείς μαζί του, γιατί θα μιλάτε μια τελείως διαφορετική μακεδονική ο ένας και μία τελείως διαφορετική μακεδονική ο άλλος.



Υ.Γ. Το άρθρο αυτό δεν πρεσβεύει την άποψη μου για το Μακεδονικό, απλά την άποψη μου για την ιστορική συνέχεια του τόπου μου και γενικότερα για τη διαφύλαξη της Ιστορίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου