Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Where Have You Been?????

Πάει κοντά ένας χρόνος από την τελευταία δημοσίευση, και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε, τόσο στην Αθήνα, που διαμένω, όσο και γενικότερα στην Ελλάδα!
Γελάσατε;;;;; Καλά κάνατε! Τίποτα δεν άλλαξε στις ζωές μας. Αν εξαιρέσεις τα όλο και λιγότερα λεφτά που καταλήγουν στα χέρια μας, και την κορυφή του παγόβουνου(που πλέον έχει γαλαζοπράσινη τόνο με αριστερά ψεγάδια), στο οποίο αργά η γρήγορα θα προσκρούσει η σύγχρονη Ελλάδα, όλα τα υπόλοιπα κυλούν ΑΝ-ώμαλα στη ψωροκώσταινα.

Τα απογεύματα μας πλέον διασκεδάζει ο εθνικισμός με τους γραφικότατους εκπροσώπους του, οι υπερ-δημοκράτες των υπολοίπων κομμάτων που αηδιάζουν με την πρώτη ευκαιρία με τις "φασιστικοφασιστοφασιστικές" πρακτικές του, και φυσικά ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, που ήρθε κι έδεσε στο κουτί των νεο-ελληνικών θαυμάτων, που στολίζει τα απανταχού σκρίνια (στην Ελλάδα βάζουμε και σεμε από πάνω για να το κάνουμε ακόμη πιο ελληνικό).

Ο καιρός, που διάγει μια φάση ανάμεσα σε υπερρεαλιστική νιρβάνα και μετατραυματικό σοκ, δε λέει να έρθει στα συγκαλά του, και τα τριαντάρια δίνουν και παίρνουν Οκτώβρη μήνα. Αυτό βέβαια μόνο κακό δεν είναι (μην τα βλέπουμε κι όλα μαύρα πια....) γιατί εκεί που θα πάει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μας βλέπω να γινόμαστε νομαδικός λαός (ως γνήσιοι απόγονοι των Δωριέων) και να τραβάμε νοτιότερα, προς Νείλο μεριά. Εκεί βέβαια δε πρόκειται να τη βγάλουμε καθαρή ως Χριστιανοί, αφού τα "λουλούδια" της αραβικής άνοιξης, πετσοκόβουν οτιδήποτε δε φοράει μπούρκα ή δεν γονατίζει 3456875864765 φορές την ημέρα προς την Μέκκα.

Μαύρα λοιπόν τα μαντάτα για την νότια πλευρά της Ευρώπης, που όσο και αν περνάνε τα χρόνια δείχνει ότι όλη της τη φαιά ουσία την ξόδεψε στην αρχαιότητα, και τώρα δεν της έχει μείνει τίποτα παρά πέτρα πάνω σε πέτρα, και γύρω γύρω βορειοευρωπαίους τουρίστες, να ξοδεύουν την φαιά ουσία που τους είχε περισσέψει από την εν λόγω αρχαιότητα.

Η νέα μας κυβέρνηση ακολουθεί τη δοκιμασμένη πολιτική της απερχόμενης (με τη σύμπραξη της), το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το κάναμε αξιωματική αντιπολίτευση (Θου Κύριε...), το ΚΚΕ μας απειλεί ότι θα μετεγκατασταθεί στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. για να νοσταλγούν μαζί τις αίγλες του παρελθόντος, και φυσικά η Χρυσή Αυγή μας υπόσχεται σκηνές άπειρου γέλιου μέσα και έξω (μπορεί και κάτω...) από τα έδρανα της Βουλής.

Μπάλα σταματήσαμε να βλέπουμε, αφού η μπάλα που παίζεται στην Ελλάδα πλέον ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ. Καλά που υπάρχει το Champions League για να βλέπουμε λίγη καλή μπαλίτσα, και μόνο στους αγώνες που δεν παίζει ο Ολυμπιακός. Στο μπάσκετ η ίδια ομάδα πήρε το πανευρωπαϊκό "με καμία κυβέρνηση", και το μόνο που αποκόμισα από όλο αυτό ήταν το: "ΕΕΕΕΕΕ, ΟΟΟΟΟΟ, σηκώσαμε το κύπελλο σε χώμα ελληνικό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου