Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στροφή στην Δημοκρατία!!!

Μας χρειάστηκαν γύρω στα 2 χρόνια για να καταλάβει ο πρωθυπουργός μας ότι ζει σε μία δημοκρατική χώρα η οποία έχει ένα ρημάδι Σύνταγμα το οποίο πρέπει να υπακούει τυφλά, γιατί πολύ απλά το ΣτΕ είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας και από την πολιτική του καριέρα, και από μικροκομματικές σκοπιμότητες, και από αποτελέσματα εκλογών, και τολμώ να πω και από την οικονομική κατάσταση του λαού της εκάστοτε χώρας.
Τα λουριά έσφιξαν και... ω του θαύματος, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, με μια απειλητική χροιά φυσικά και ένα εκβιαστικό δίλημμα:

Όλοι μαζί στον πάτο τώρα!!! Δηλαδή εμείς γιατί εκείνος θα εκμεταλλευτεί την Αμερικανική του υπηκοότητα και θα την κάνει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με τα φράγκα που θα έχει βγάλει ο αδερφός του από τα ασφάλιστρα κινδύνου, θα ζήσει άλλες τρεις ζωές για να απορεί πόσο ευκολόπιστο είναι το έθνος του πατέρα του (το ένα τουλάχιστον από τα δύο, γιατί οι Πολωνοί μια χαρά στέκονται...)
Η άλλη λύση;;;
Όλοι μαζί στον πάτο αργότερα!!! Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε να αυτοϊκανοποιεί τις ανάγκες της, και με όλο το παιχνίδι που παίζεται στις διεθνείς αγορές (το οποίο εμένα ακόμη δεν με έχει πείσει για το ότι η αδυναμία ορισμένων χωρών να δανειστούν είναι πραγματική, και προκύπτει από ορθή μελέτη των λογιστικών τους στοιχείων...), να μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς την κηδεμονία των... "προστάτιδων δυνάμεων".

Και όσο η κοινωνική κατακραυγή παίρνει διαστάσεις ενός βήματος πριν από το Γουδί, νοιώθει τα περιθώρια να στενεύουν. Εκείνος ξέρει πολύ καλά ότι εύκολα ή δύσκολα το τομάρι του θα το σώσει. δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τους... μικρομεσαίους Σοσιαλιστές, οι οποίοι υποψιάζονται, ορθά, ότι η ρετσινιά του "ΠΡΟΔΟΤΗ" έχει κολλήσει για τα καλά πάνω τους, σαν αιμοδιψής βδέλλα. Κι όχι ότι τους έπιασε ξαφνικά το ηθικό τους και αποφάσισαν να γίνουν όλα αυτά που μεταξύ τους κοροϊδεύουν (φιλολαϊκοί, ανιδιοτελείς, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ κ.α.). Αλλά αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική τους καριέρα κάπου εδώ τελειώνει... Συνεπώς τελειώνουν και τα φράγκα του φορολογούμενου που έμπαιναν αβέρτα στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Και θα είναι και πολύ τυχεροί εάν την σκαπουλάρουν μόνο με μία πολιτική απομόνωση, γιατί ο κίνδυνος τόσο του δημοσίου λιντσαρίσματος, όσο και της κατηγορίας για "εσχάτη προδσία" ελοχεύει...
Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να μετατρέψουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Big Brother, και κάθε μέρα, αποχωρεί κι από ένας, στην ύστατη προσπάθεια τους να περισώσουν τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας-αξιοπρέπειας τους, και φυσικά και ψήφων.

Αλλά ας σταθούμε λίγο στο δημοψήφισμα αυτό καθ' εαυτό.
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... 
Τώρα το θυμήθηκε;;;
Όση καλή διάθεση και να έχουμε να πιστέψουμε ότι το τελευταίο δημοκρατικό του κύτταρο επαναστάτησε μέσα του, και ξαφνικά την "είδε" δημοκράτης εθνάρχης, δεν θα το κάνουμε γιατί ο μόνος λόγος που διενεργεί δημοψήφισμα είναι γιατί ξέρει ότι θα φύγει βράδυ (14% το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις δημοσκοπήσεις) και πρέπει με κάποιον τρόπο να δέσει τα χέρια αυτών που θα τον αντικαταστήσουν. Είτε πρόκειται για την Νέα Δημοκρατία, είτε πρόκειται για κυβέρνηση εθνική σωτηρίας. (απλά πείτε μου ότι τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κωνσταντόπουλο υποψήφιο πρωθυπουργό, είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο μέσα στο καταχείμωνο!)


Ας το κάνουμε λίγο πιο λιανό το θέμα. Εάν ο ελληνικός λαός αποφασίσει ότι δεν επιθυμεί να συνεχιστεί το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας και δεν επιθυμεί να κάνει άλλες θυσίες, τότε πολύ απλά όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί, όποτε και γίνουν εκλογές,θα έχει μόνο μια (ορατή και τηρουμένων των διεθνών αναλογιών) λύση! ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!Εφόσον βέβαια αυτή δεν γίνει στις τελευταίες μέρες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οπότε και θα εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους στην Ελλάδα...

Το κόλπο το μυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία, και ωρύεται υπέρ του να μην γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αλλά κατ' ευθείαν εκλογές, οι οποίες απλά θα την αναδείξουν (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν) σε πρώτο κόμμα, και ακόμα και αν δεν επιτύχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχει τον πρώτο λόγο στην δημιουργία της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Επίσης, η μη διενέργεια δημοψηφίσματος, θα επιτρέψει στον Σαμαρά να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας, να μας υποσχεθεί κι αυτός με τη σειρά του ότι ΤΩΡΑ θα σωθεί ΣΙΓΟΥΡΑ η Ελλάδα, και συνεχίζεται η μίζερη ελληνική καθημερινότητα, με μία μικρή διαφορά. Τα ΠΑΣΟΚκοκάναλα δεν νομίζω να επιδείξουν την ίδια επιείκεια στον Σαμαρά, από αυτή που επέδειξαν στον Παπανδρέου, οπότε θα κάνουν την ζωή του ακόμη δυσκολότερη.

Το ΛΑ.Ο.Σ. ακόμα προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τι παίζει στην Ελλάδα, σαστισμένο από το κύμα του υγιούς νέο-πατριωτισμού το οποίο ξύπνησε στους νεοέλληνες. Η εν λόγω ιδεολογία,έχει επιστρατευτεί ακόμα και από την αριστερά, ως κύρια γραμμή άμυνας των πολιτών στην υποδούλωση του μέλλοντος τους, και ουσιαστικά αναιρεί τον λόγο ύπαρξης του ΛΑ.Ο.Σ. ως κατ' εξοχήν "πατριωτικό" (μέσα σε εισαγωγικά φυσικά) κόμμα.

Το ΚΚΕ απλά αρκέστηκε στο να ζητήσει αποχή από το δημοψήφισμα.Οι πιο "φανατικοί" δημοκράτες της Βουλής, ξαφνικά ζητάνε από τον κόσμο να απέχει διακριτικά από την πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας. Ξέρουν πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να πει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση όλου του πολιτικού κόσμου και φυσικά και των ίδιων. Που να φανταστούν οι έρημοι, ότι λίγες μέρες πριν, κατά την εορτασία του έπους του '40, όταν καλούσαν τον κόσμο να πει και τώρα ένα ανάλογο ΟΧΙ, αυτοί θα καταλάβαιναν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που θα ερχόταν...
Συμπέρασμα κύρια Παπαρήγα;;; Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να το πάθεις! Το ΚΚΕ δε ετοιμάζει και συλλαλητήριο σε λίγες μέρες εναντίον του δημοψηφίσματος!

Από την άλλη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συστρατεύει τις δυνάμεις του υπέρ του ΟΧΙ αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως ότι και να πει, όποια κομματική στρατηγική και να ακολουθήσει, το ΟΧΙ που κάλεσε ο Τσίπρας τους Έλληνες να πούνε, κι εφόσον χρεοκοπήσουμε, μάλλον θα τον κυνηγάει για πολύ καιρό. Γι' αυτό και πρώτα καλούν σε εκλογές (μάλλον με το 4%-5% που θα πάρουν, αυτή τη φορά θα αλλάξουν την Ελλάδα...)

Όπως και να έχει πάντως η κίνηση Παπανδρέου, ήταν μια εξαιρετικά ευφυής πολιτική κίνηση, όσον αφορά την εξουδετέρωση των πολιτικών του αντιπάλων. Το Spiegel επευφημεί τον Παπανδρέου που επιτέλους "πάτησε πόδι" στους Ευρωπαίους και σεβάστηκε την δημοκρατία και την λαϊκή βούληση. Οι αγορές πάθανε ΑΜΟΚ! Τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας ανέβηκαν σε ιστορικά επίπεδα! Το G20 επιτέλους έχει ΕΛΛΗΝΑ!!! Και κάποιοι άρχισαν ήδη την ρητορική του κατα πόσο οι Έλληνες έχουν... δικαίωμα να φύγουν από την Ευρωζώνη. (!!!) Εκεί που μέχρι τώρα κάνανε ότι μπορούσαν για να εξασφαλίσουν την παραμονή μας στην Ευρωζώνη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, τώρα μας λένε απλά ότι δεν έχουμε δικαίωμα να φύγουμε...
Τόσο απλό ήταν δηλαδή να τους απειλήσουμε για να αναγκαστούν να πάνε με τα νερά μας;;;

Όσο κι αν προσπαθεί κανείς να δημιουργήσει μια πλήρως σφαιρική αντίληψη για τα τεκταινόμενα, αυτό δυσκολεύει μέρα με την μέρα ακόμη περισσότερο!
Οι ορθές και οι λανθασμένες κινήσεις, μοιάζουν υπερβολικά και πιστεύω πως μόνο η ιστορία θα κρίνει με ασφάλεια, πολλά χρόνια αργότερα, τα σημερινά δεδομένα.
Αυτό που ξέρω, είναι ότι οι στιγμές είναι ιστορικές για την χώρα και ότι αν έπρεπε αυτή την στιγμή σίγουρα να γίνει ένα δημοψήφισμα, τότε το ορθότερο θα ήταν: "θέλετε να παραμείνει και αύριο, έστω κι ένας από όλους αυτούς που βρίσκονται μέσα στην Βουλή;;;"... ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου