Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το γιαόυρτι, δεν γίνεται μολότοφ!!!

Στην Ελλάδα, την χρονική στιγμή που διανύουμε υπάρχουν δύο μορφών Αστυνομίες.
Η επίσημη, που συνηθίζει να φοράει στολή και να δηλώνει τον τίτλο και την ιδιότητα της, όποτε θεωρείται αναγκαίο και η... ανεπίσημη!
Το παρακάτω βίντεο αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της ύπαρξης της δεύτερης

Έχω ακούσει πάμπολλες φορές, ότι ο κυριότερος λόγος πρόκλησης επεισοδίων σε πορείες και συλλαλητήρια στις μέρες μας, είναι το γεγονός ότι η Αστυνομία προστατεύει τους πολιτικούς. Ο λαός προσπαθεί μανιωδώς να απονείμει δικαιοσύνη και η Αστυνομία ως πειθήνιο όργανο των κυβερνήσεων, παραφράζει τον ρόλο της, προσφέροντας μια γραμμή άμυνας πριν τους πολιτικούς οι οποίοι αποτελούν εν τέλει και τον κυριότερο στόχο των διαδηλωτών (και όχι άδικα...)

Αλλά τί γίνεται όταν αυτή η γραμμή άμυνας λείπει ή πιάνεται αδιάβαστη και αφήνει τους πολιτικούς απροστάτευτους στην οργή των πολιτών, και στην περίπτωση μας των... αντιεξουσιαστών;
Βλέποντας τον τρόπο δράσης των συγκεκριμένων ομάδων, θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει με ασφάλεια ότι μία μολότοφ, ένα μαδέρι, και πέντε έξι κοτρόνες θα ήταν μια καλή συγκομιδή για κάποιον...εξουσιαστή που θα βρεθεί ανυπεράσπιστος στα χέρια των... αντιεξουσιαστών!

Κι όμως! Ένα γιαουρτάκι με πέντε δέκα συνθηματάκια (ορισμένα από αυτά αναφέρουν για κάποιον περίεργο λόγο περιφέρειες της Ελλάδας όπως η Μακεδονία και κράτη της Ασίας όπως η Τουρκία) είναι υπέραρκετα για να καταλαγιάσουν το μίσος των αντιεξουσιαστών, όταν τους δίνεται στο πιάτο ένας πολιτικός και δη του κυβερνώντος κόμματος. Ένας από αυτούς που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, συναίνεσε σε όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα, μας αρνείται το μέλλον μας, ίσως να έχει "φάει" και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, αποτελεί εκπρόσωπο του δικομματισμού και φυσικά φέρει κι αυτός με την σειρά του κάποια ευθύνη για την τωρινή μας κατάντια!

Έτσι προκύπτουν διάφορα περίεργα ερωτήματα στον κάθε ορθά σκεπτόμενο (μαλάκα κοινώς) Έλληνα! Αφού βρε καλόπαιδα, από το πρωί ως το βράδυ, τσιρίζεται σε πορείες και διαδηλώσεις και ζητάτε να φύγουν με την βία όλοι αυτοί που μας πίνουνε το αίμα και υποθηκεύουν το μέλλον μας, κι αφού δημιουργούνται επεισόδια με την Αστυνομία σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες πορείες και διαδηλώσεις μόνο και μόνο επειδή σας φράζουν τον δρόμο προς την Βουλή και τους βουλευτές που αποτελούν την πραγματική κατεύθυνση της μολότοφ και της πέτρας. γιατί όταν τους πετυχαίνετε face to face και απροστάτευτους, ξαφνικά θυμάστε ότι είστε πολιτισμένοι και αρκείστε σε μερικά φλωροσυνθήματα άντε και κανένα γιαουρτάκι; Επειδή το γιαούρτι, αντίθετα με το αίμα, φεύγει εύκολα με το πλύσιμο κι εσείς στοχεύετε τον υπουργό και όχι τα ρούχα του;;;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

Είστε συγκρατημένοι όταν τον πετυχαίνετε, πρόσωπο με πρόσωπο, γιατί ξέρετε, κι εσείς οι ίδιοι, ότι δεν σας "παίρνει" να τον κάνετε να... πονέσει! Δεν θα δαγκώσετε το χέρι που σας ταϊζει! Όσες πιθανότητες έχει ένας Αστυνομικός να πετάξει πέτρα και μολότοφ σε έναν βουλευτή τόσες έχει και ο πιο επιθετικός αντικαπιταλιστής αναρχικός (και καμιά δεκαριά ακόμη προσδιοριστικά που προφανώς χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για να εμπλουτίσουν το ανίσχυρο "εγώ" του) επαναστάτης.
Είσαστε μόνο για φωνές και πανηγύρια. Μηδενική η ουσία. Η μοναδική χρήση σας είναι να καταστείλετε τις πορείες που δεν μπορεί να καταστείλει από μόνη της η Αστυνομία. Επιζητείτε διακαώς κοινωνική δικαιοσύνη και εκδίκηση, και όταν σας δίνεται η ευκαιρία να την πετύχετε, και δεν μπορεί να σας εμποδίσει κανείς, τότε γυρίζετε αλλού το κεφάλι και σφυρίζεται αδιάφορα. Μπορείτε μέχρι και να σκοτώσετε έναν Αστυνομικό που κάθεται μπροστά από την Βουλή και φυλάει το περιεχόμενο της, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.Οταν πέφτει όμως στα χέρια σας σαν ώριμο φρούτο, γαβγίζετε χωρίς να δαγκώσετε.

Έτσι καταλήγουμε στο αρχικό μας συμπέρασμα. Είναι δύο οι μορφές αστυνόμευσης στην Ελλάδα. Η επίσημη αστυνομία, επίσημα καταστέλλει (ανάμεσα σε κάποιες άλλες λειτουργίες της) και η ανεπίσημη αστυνομία, που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως "επαναστάτες" και ορκισμένος εχθρός της επίσημης αστυνομίας, η οποία επίσης καταστέλλει (κάποιες φορές σε συνεργασία με την πρώτη) μέσω της πρόκλησης επεισοδίων και της υιοθέτησης μίας ακραίας ιδεολογίας που μετουσιώνεται σε ακραίες μορφές βίας, αλλά μόνο κατά την διάρκεια εκδηλώσεων κατά τις οποίες θα μπορούσε να "κλονιστεί" το σύστημα. Όταν δεν είναι 15000 διαδηλωτές (και εν δυνάμει τρομοκρατημένοι ,από δακρυγόνα και ξύλο, πολίτες) μπροστά, προφανώς οι "επαναστάτες" δεν βλέπουν κανέναν λόγο να αλλάξουν την κοινωνία και αφήνουν ατιμώρητους τους πρωτεργάτες του συστήματος. Την βία την σβήνουν από τα κατάστιχα τους και δίνουν άλλη μία ευκαιρία στον... διάλογο με τα μέλη της τρισκατάρατης, κατά τα άλλα, κυβέρνησης και του σάπιου συστήματος. 

Ρε δεν μας παρατάτε λέω γω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου