Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αφού εξημερώνει τα ήθη....




Βράδυ είναι, ψυχρούλα κάνει, κι αφού λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για έξοδο και πολλές πολλές διασκεδάσεις, ας χαλαρώσουμε αναπαυτικά στην καρεκλίτσα μας, ας ανοίξουμε μια μπυρίτσα, ας ανεβάσουμε και λίγο την ένταση του υπολογιστή και φύγαμε...


αφιερωμένο εξαιρετικά στις εκάστοτε κυβερνήσεις, που από την μεταπολίτευση και μετά, φρόντισαν μέσα σε λιγότερο από 40 χρόνια να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού... Φυσικά ο Kurt ούτε που φανταζόταν, όταν το τραγουδούσε, ότι στην Ελλάδα καμιά 15αριά χρόνια μετά θα το νιώθαμε τόσο επίκαιρο!

Το άνωθι συγκρότημα αποτελείται από έναν Έλληνα, πολλούς Αρμένιους και κάποιες ακόμη εθνικότητες (συνολικά 9!!! μέλη) και συνδυάζει την ροκ με φολκλορικά στοιχεία από Ελλάδα, Αρμενία, χώρες της Ανατολής και άλλα πολλά! Το αποτέλεσμα;;;; αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτο!
Το παραπάνω τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μήνυμα στην γείτονα Τουρκία και μάλιστα στην γλώσσα τους. (δεδομένων φυσικά και των απειλών που ξεστομίζει το δίδυμο Ερντογαν-Νταβούτογλου σε οτιδήποτε έχει σημαία και δεν είναι Μουσουλμάνος στην Ανατολική Μεσόγειο).


Η συγκεκριμένη κυρία οσο μας έχει απασχολήσει μουσικά άλλο τόσο μας έχει μπερδέψει με τις απόψεις της περι θρησκείας, μουσικής κτλ. Το 1992 έσκιζε δημοσίως την εικόνα του Πάπα, το 2000 δήλωσε δημοσίως την ομοφυλοφιλία της,το 2009 μας ήρθε στην Ελλάδα ανοίγοντας την συναυλία του Πλιάτσικα, και τώρα ζει με τα 4 παιδιά της στο Δουβλίνο καλώντας εμμέσως την πρόνοια γιατί δεν μπορεί να "κάνει καλά" τον 6χρονο γιο της.  Ακόμη δηλώνει "επαναστάτρια" και "αντισυμβατική"! Εμείς κρατάμε τα πολύ ωραία τραγούδια που μας χάρισε και της ευχόμαστε πνευματική και οικογενειακή ηρεμία!!!


Τους λατρέυω... Με ηρεμούν και μπορούν να με χαλαρώσουν όσο ταραγμένος και να είμαι. Παρόλαυτα διαλύθηκαν λίγες μέρες πριν, εξανεμίζοντας και τις τελευταίες ελπίδες που είχα να τους απολαύσω και live! Πάντως μας άφησαν τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, και ελπίζουμε και στο μέλλον να δούμε συγκρότηματα με ανάλογη πορεία!

Με το καλό να φυσήξει και προς τα εδώ αυτός ο χιλιοτραγουδισμένος "αέρας της αλλαγής", κι ας είναι και τυφώνας! Πάντως παράπονο από τους Scorpions δεν έχουμε... Μέχρι και στην Ξάνθη πήγανε τα παιδία για συναυλία! Τους χορτάσαμε...

Last but not least το απόλυτο χαλαρωτικό τραγούδι για μένα... Ανυπέρβλητοι και ανθεκτικοί στον χρόνο, DURAN DURAN!!!

Έτσι πως πάνε τα πράγματα, μας βλέπω σε λίγο καιρό να μαζευόμαστε όλοι μαζί στους υπολογιστές μας, να ακούμε το ίδιο τραγούδι και να παριστάνουμε πως είμαστε σε συναυλία! Ότι και να μας πάρουν πάντως, την δυνατότητα να διασκεδάζουμε ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική, δεν την αγγίζει κανέις!        ENJOY!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου