Ασκητική

"Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου."

Ν. Καζαντζάκης

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται ο Μπιτσιμπιτσίδης....

Δεν εννοώ φυσικά τον αυθεντικό Μπιτσιμπιτσίδη από Της Ελλάδος τα παιδιά, αλλά σουρεαλιστικά σκεπτόμενος και προσαρμοζόμενος σαν χαμαιλέωντας στις ανάγκες των καιρών, προσαρμόζω την επίσκεψη Μέρκελ και το αλαλούμ που τη συνόδεψε, στις καταστάσεις που προφητικά περιγράφηκαν καμιά εικοσαετία πριν, στην εν λόγω σειρά.

Η βασιλομήτωρ έσκασε μύτη στο Ελ. Βενιζέλος το πρωί τις Τρίτης, και ξαφνικά η Ελλάδα διασπάστηκε σε διάφορα παράλληλα σύμπαντα.
Το πρώτο σύμπαν περιελάμβανε τα μέρη από τα οποία θα διερχόταν η αυτου εξοχότης, τα οποία μόνο Ελλάδα δε θύμιζαν. Καθαρά (και ελεύθερα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα) πεζοδρόμια, φρεσκογυαλισμένοι τσολιάδες, απαστράπτωντες αστυνομικοί, δέντρα και γαλήνη. ΣΩΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ! Φήμες λένε ότι υπήρχε σχέδιο για εκτροπή του Κηφισού, προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να μπορεί η Ανγκέλα να κάνει βόλτα, ίσως και ράφτινγκ, στις όχθες του, και να θυμίζει το σκηνικό περισσότερο Γερμανία. Όταν όμως συνειδητοποίησαν πόσα ρέματα έπρεπε να ξεμπαζώσουν, άλλαξαν γνώμη οι διάνοιες και διέταξαν τους τσολιάδες να ξαναγιαλυστούν μήπως η αντανάκλαση στο τσαρούχι στραβώσει τα μάτια της Αυτοκράτειρας και δε βλέπει καλά τα χάλια μας.
Χέρι χέρι λοιπόν περπάτησε/καθηγιάσε, την Ηρώδου Αττικού με το φύλακα άγγελο της Αντώνη Σαμαρά, στο πλάι της.
Έγκριτη πηγή από το Μαξίμου, αναφέρει ότι ο Αντώνης στεκόταν εσκεμμένα αριστερά της καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, για να τη βλέπει με το δεξί μάτι, αφού το αριστερό παραμένει γκαβό από την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς λίγες ώρες πριν την προηγούμενη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και του Παππούλια.
Σημαιοστολισμένοι χώροι, πατριωτικά εμβατήρια, φρεσκοξυρισμένοι υπουργοί, και χαζοχαρούμενες ερωταπαντήσεις συνέθεσαν το πανηγυρικό κλίμα μέσα στο οποίο άρχισε και τέλειωσε η κάθοδος της διαγαλαξιακής βασίλισσας στα κάτεργα του διαστήματος.
Αυτό ήταν το ένα παράλληλο σύμπαν.

Το δεύτερο παράλληλο σύμπαν ήταν κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το πρώτο (5 λεπτά μετρημένα με τα πόδια) όπου όλες οι νεοελληνικές συνήθειες ξεδιπλωνόταν περήφανες, γεμίζοντας το πρωινό μας με ωρες χαλάρωσης και εθνικής υπερηφάνειας.
Διαδηλωτές στο Σύνταγμα,ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ/ΠΑΜΕ/Αναρχικοί και σποραδικοί Έλληνες με τη γαλανόλευκη παραμάσχαλα,  ξύλο και χημικά, ένας ξέμπαρκος γυμνός, λεωφορεία και τρόλει ούτε για δείγμα, οι μισοί συρμοί του Μετρό κλειστοί και πάει λέγοντας.
Το κλίμα ήταν και εκεί πανηγυρικό. Καμιά εκατοστή προσαγωγές, καμιά 10αριά συλλήψεις, ένας Αστυνομικός με ρήξη σπλήνας, κάτι τραυματίες διαδηλωτές και η Ευρώπη που παρουσίαζε στη Μέρκελ σύσσωμη η καθεστηκυία τάξη της ελληνικής δεξιάς, κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, στις όχθες της Ταύλάνδης μετά το Τσουνάμι.

Η Μέρκελ δε βράδιασε στην Ελλάδα, αφού κατά τις επτά το απόγευμα, πήρε το πρώτο αεροπλάνο της Lufthansa που βρήκε παρκαρισμένο στο αεροδρόμιο, και την έκανε για Wuppertal, όπου πήγε να γνωρίσει τους πραγματικούς Έλληνες ή τουλάχιστον αυτούς που πλησίαζαν περισσότερο στο πρώτο παράλληλο σύμπαν.
Οι Έλληνες του δεύτερου σύμπαντος, που αν κατάλαβα καλά κατέβηκαν να ακούσουν από κοντά τον Μεγάλο Γκουρού της ενωμένης Ευρώπης, κάπως αργά, συνειδητοποίησαν ότι τζάμπα κατέβηκαν και ότι η γαϊδάρα ούτε ένα βλέφαρο δεν τους έριξε. Πόσο μάλλον να βγάλει και λόγο στην κεντρική πλατεία της χώρας μας.
Έτσι είναι μωρέ αυτοί οι μεγάλοι ηγέτες...Όταν είναι βουλευτές μιλάνε μέχρι και στην Κωλοπετινίτσα, κι όταν εκλέγονται, η σκέψη και μόνο να συναναστραφούν με το χύδην όχλο, αρκεί για να καταπιούν καμιά δεκαριά Dettol μαζί με τις συσκευασίες.

Τώρα πέρα από την πλάκα! Γιατί κατέβηκαν στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν; Ειλικρινά πίστευαν ότι θα την πετύχουν να βγαίνει από το Μετρό ή ήλπιζαν ότι θα πεταχτεί στα Public για καφέ στο Roof Bar;
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα θα τους άφηνε η Αστυνομία να πλησιάσουν το Μαξίμου! (επιστημονική φαντασία...)
Κάποιοι άλλοι λένε ότι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα!
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΑ....... Μέχρι τώρα η Μέρκελ πίστευε ότι οι Έλληνες πίνουμε νερό στο όνομα της και μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων, με μεγάλη της λύπη, συνειδητοποίησε ότι δεν τη χωνεύουμε! Γι'αυτό έφυγε την ίδια μέρα άλλωστε... Αρχικά σκόπευε να κάτσει και το βράδυ και επί τη ευκαιρία να πεταχτεί και στα Εξάρχεια για ένα ρακόμελο και λίγη πολιτική συζήτηση με τους εκεί διανοούμενους και αγωνιστές, αλλά αφού είδε τα στίφη των Ελλήνων που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα για να την αποδοκιμάσουν, αρκέστηκε σε ζεστό φραπέ στο αναψυκτήριο του εθνικού κήπου, με κάτι χλεχλέδες της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ.

Όπως και να'χει είτε ήρθε η Μέρκελ, είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα που της παρουσίασε η κυβέρνηση απλά δεν υφίσταται, όπως δεν υφίσταται και η Ελλάδα που προσπάθησαν να παρουσιάσουν οι διαδηλωτές (ντυμένοι και μη) στο Σύνταγμα.
Η Μέρκελ, ως γνήσια Χριστιανοδημοκράτης (κοινώς Γερμανίδα δεξιά), ήρθε να υποστηρίξει τον ομοϊδεάτη της, απευθυνόμενη αποκλειστικά και μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ουσιαστικά όποιος έβλεπε προσεκτικά τη μάπα του πρωθυπουργού όταν στεκόταν δίπλα του, έβλεπε το "σας είχα πει προεκλογικά ότι το αφεντικό μας αγαπάει" βλέμμα του.

Υ.Γ. 1: θεωρώ προσβολή να παίζει ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας στην χώρα που το '42 για να μην ακούγεται, ΧΥΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΑΙΜΑ!
Υ.Γ. 2 οι γυμνοί διαδηλωτές (streakers) είναι ξεπερασμένοι σε όλο τον κόσμο εκτός από τη σεμνότυφη Ελλάδα...
Υ.Γ. 3 την επόμενη φορά που θα έρθει ΠΡΕΠΕΙ όλο το υπουργικό συμβούλιο να την υποδεχτεί με πέδιλο και άσπρη κάλτσα, για να δει αυτή τι τραβάμε κάθε καλοκαίρι με τους υπηκόους της...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου